MARÇ 2014

REMEDIOS VARORuta+ xerrada DONES D’AVANTGUARDA
Creadores del s.XIX-XX
Dt. 8 abril 18h

Qüestionades al mateix temps que valorades pels seus coetanis moltes de les artistes hauran de demostrar la seva vàlua més enllà del fet de ser dones i revelar-se contra una societat que les relegava a un segon pla. Avui seguim reivindicant la seva presència menyspreuada en moltes ocasions pels discursos hitòrics oficials. Activitat programada dins del marc del Festival de Creació Femenina LA DINAMITERA 2014.

Ruta DONA I REVOLUCIÓ, Quan les pioneres alçaren la veu Diss. 8 març 11:30h

Resseguirem el paper més reivindicatiu de les nostres antecessores en la Barcelona convulsa del tombant de s.XIX: les que protagonitzaren revoltes, les que forjaren les bases del feminisme, les que lluitaren per l’emancipació i professionalització de la dona, les que prengueren les armes en defensa de la llibertat i d’altres lluitadores anònimes que treballaren en segon pla mentre els homes “feien la revolució”. Ruta programada pel Districte de Gràcia dins de les activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Ruta cultural BRUIXES I HERETGES

Ruta
BRUIXES I HERETGES
Bcn sota el martell de la Inquisició
Dg 16 març (18h)

En aquesta ruta us proposem aclarir diverses qüestions al voltant d’un tema que suscita per sí mateix curiositat i misteri.                               Vine a descobrir una Barcelona de bruixes sí, però també una Barcelona amb memòria i tradició pagana, una Barcelona de remeis i remeieres que cercaren en la ciència de la natura el poder i la dignitat que el patriarcat dominant els negava.

Ruta LA GUERRA I L’ORGANITZACIÓ FEMENINA A RERAGUARDA + Visita AL REFUGI 307 Diss. 22 de març 11h

Recorrerem els escenaris i fets més rellevants de la història de la guerra a la ciutat posant èmfasi en el paper de les dones a reraguarda. Parlarem de l’efecte de les bombes, la transformació social de Barcelona durant el conflicte, la vida a la ciutat  i l’organització femenina per la supervivència, la participació de les dones en el front antifeixista i l’actual lluita per a la recuperació de la memòria històrica. Visitarem també el Centre d’Interpretació Històrica del MUHBA Refugi307. Activitat programada per l’Ajuntament de Gavà dins del marc d’activitats del MARÇ VIOLETA GAVÀ 2014.

Durant el mes de març, com la resta de l’any, seguim treballant perquè els discursos històrics actuals revaloritzin la vida, lluita i trajectòria de dones cabdals a casa nostra que han estat i sovint encara segueixen condemnades a l’oblit.

+ informació i reserves: INFO@ANDRONACULTURA.COM // 93 112 46 15

I no us perdeu la tercera edició del Festival de Creació Femenina que organitzem juntament amb l’artista Sophie Aguilera i la Galeria UntitledBCN. DEL 8 AL 23 DE MARÇ.

Captura de pantalla 2014-01-23 a las 18.31.19Captura de pantalla 2014-01-23 a las 18.38.05

LA DINAMITERA

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA/ JORNADA FEMINISTA DE REFLEXIÓ I DEBAT/ PASSI DE DOCUMENTALS/ RUTES/ MÚSICA / PERFORMANCES I molt més… [+ INFO]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s