RUTA DEL MES: OCTUBRE DONES D’AVANTGUARDA, creadores del s. XIX-XX

Les pianiste masqué Remedios Varo
Remedios Varo Le pianiste masqué, 1935

L’estiu de 1935  fou per Remedios Varo un moment d’intensa i prolífica creació que prefigurarà la seva obra de maduresa. L’ambient cosmopolita i progressista de la Barcelona republicana, esdevindrà l’escenari d’una jove pintora que cerca en la rebel·lió de les Avantguardes, no només un camí d’exploració creativa, sinó un espai de transgressió on alliberar-se de les pressions socials i familiars que menyspreaven i limitaven els horitzons de les dones. El joc, l’atzar, la vitalitat i la subversió, presents tant en els cadàvers exquisits realitzats conjuntament amb Esteban Francés, Óscar Domínguez i Marcel Jean com en la seva producció en solitari,  constitueixen els elements essencials d’aquesta primera etapa en que la pintora es reivindicarà plenament Surrealista.

Mentres que Remedios Varo és recordada i valorada a Mèxic, país on s’exilià fugint del feixisme, juntament amb la grandíssima Frida kahlo, gairebé quaranta anys de dictadura, una transició que no ha fet memòria i la permanència d’una societat patriarcal, segueixen condemnant-la a l’oblit a casa nostra. Amb aquest itinerari ANDRONAcultura us animem a descobrir i aprofundir en la vida, trajectoria i context de creadores i intel·lectuals clau al mateix temps que oblidades. Les nostres pioneres ens resulten essencials no només per la seva rellevància en el camp de l’art i la cultura sinó també, perquè la seva voluntat d’esdevenir artistes “malgrat” el seu gènere, s’inscriu en els primers pasos de la lluita per l’emancipació de les dones.

RUTA DEL MES OCTUBRE DONES D’AVANTGUARDA, creadores dels s.XIX-XX

Diumenge 19 (11:30h)                                                                                                    Dissabte 25 (17:30h)
Durada itinerari + xerrada on visualitzarem i analitzarem l’obra d’algunes de les artistes tractades durant la ruta: 2h
Punt de trobada: Plç. del Diamant (escultura de la Colometa)
Preu ESPECIAL OCTUBRE: 10€

[+ INFORMACIÓ I RESERVES]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s