Cada dia 8 de març

Itinerari 
LA CIUTAT I LES PIONERES Les primeres lluites pels drets de les dones a Barcelona

Dissabte 18 de març a les 11.30h

Captura de pantalla 2017-03-14 a las 14.04.40

Tornem a sortir al carrer amb la primera ruta del Cicle Genealogies Feministes: La ciutat i les pioneres. Ens endinsarem a la Barcelona de finals del s.XIX i principis del s.XX per tal de visibilitzar i contraposar les diferents veus, iniciatives i perspectives de l’anomenda Primera Onada Feminista a casa nostra.  Des del reformisme del feminisme catòlic i conservador encapçalat per figures com Dolors Monserdà, al feminisme laic, obrerista i revolucionari defensat per Teresa Claramunt i la Societat Autònoma de Dones.

+ INFORMACIÓ I RESERVES: CLICA AQUÍ


Xerrada
DONES D’AVANTGUARDA, Creadores de principis del s.XX

Dilluns 20 de març a les 19:30 al Centre Cívic Urgell

Captura de pantalla 2017-03-14 a las 14.02.41

A les darreries del s.XIX i les primeres dècades del s.XX, una sèrie de dones artistes irrompran amb força als cercles artístics europeus, exclusivament masculins fins aquells moments. Amb anhels emancipadors i cansades del paper menor i secundari que la societat els hi assignava, reclamaren la igualtat d’oportunitats necessària per assolir el mateix grau de prestigi que els seus companys. Volien ser visibles, reconegudes, professionals i “veritables artistes” i això no només passava per canviar les estructures que regien el món de l’art, sinó per qüestionar la societat sencera.

© Maruja Mallo i Josefina Carabias amb l’obra Antro de fòsils, Madrid, 1931

A càrrec d’Emma F. Parcerisa, Historiadora de l’Art i Co-fundadora d’ANDRONA

+ INFORMACIÓ I RESERVES: CLICA AQUÍ

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s