RESISTÈNCIA I ORGANITZACIÓ A REREGUARDA + VISITA REFUGI 307

RUTA ESPECIAL MES DE MARÇSecretariat femení del POUM ruta especial març ANDRONAcultura

Els bombardejos del març de 1938 són especialment recordats per la memòria històrica de Barcelona durant la Guerra Civil espanyola. Gairebé la meitat del total de víctimes causades per les bombes de l’aviació feixista a la ciutat van morir en els atacs del 16, 17 i 18 d’aquell mes. Fou una prova de foc per a la reraguarda barcelonina, que des de feia un any lliurava una guerra contra la injustícia i l’horror. Una lluita que es feia en un front nou, la ciutat, en el qual la implicació i la solidaritat esdevindrà un element clau per la supervivència.

Durant aquest itinerari ANDRONAcultura ens apropem a la Barcelona republicana durant la contesa per aprofundir en el que va ser un procés d’auto-organització i participació ciutadana sense precedents i on el teixit social de la ciutat industrial tingué una importància cabdal. Parlarem de l’empodarament popular durant les col·lectivitzacions, del treball col·lectiu per la defensa de la ciutat, de les gestores de la vida quotidiana i responsables de la supervivència, del funcionament de la ciutat basat en l’organització i cooperació de les dones i dels blocs de resitència antifeixista a rereguarda com Mujeres Libres o el Secretariat Femení del POUM.

La ruta inclou la visita al centre MUHBA: Refugi 307.

L’activitat començarà amb la visita al Refugi 307 i després realitzarem la ruta urbana direcció Barri Gòtic.

*Per garantir la realització de l’activitat i fer possible la visita al Refugi 307 es necessita un mínim d’assistents, sinó arribéssim l’activitat quedaria postposada. En aquest cas us avisariem amb la màxima antel·lació possible.

  • Dates: diumenge 1 i 29 de març a les 17h
  • Punt de trobada: Refugi 307, C/Nou de la Rambla, 169
  • Preu especial ruta del mes: 13€ (inclou la ruta + l’entrada i visita al Refugi 307)

RESERVA ARA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s