Ruta DONA I REVOLUCIÓ

Amb aquesta proposta ANDRONAcultura seguim treballant per la paritat en el terreny de la història. En aquest cas i novament davant la urgència d’un canvi us proposem revisar el paper més reivindicatiu de les nostres antecessores.

ITINERARI DONA I REVOLUCIÓ

Itinerari per Gràcia a partir del qual visibilitzarem la participació de les dones en els processos de canvi polítics i socials que caracteritzen la Barcelona convulsa del tombant de segle XIX-XX. Pioneres que s’atreviren a transgredir els rols que la societat patriarcal imposava i sortiren al carrer per associar-se, per reivindicar drets i llibertats o per protagonitzar revoltes contra el propi exèrcit. Destacarem algunes de les primeres artistes en irrompre en l’escena cultural, anarquistes i lliurepensadores que forjaren les bases del feminisme a la ciutat, obreres en lluita per les millores laborals, militants que prengueren les armes en defensa de la llibertat i d’altres moltes lluitadores que resistiren des de la reraguarda durant la Guerra Civil.

REPORTATGE RUTA DONA I REVOLUCIÓ GRACIA TVREPORTATGE DE LA RUTA DONA I REVOLUCIÓ A GRÀCIA TV
Clica sobre la imatge per veure el video

La majoria d’elles no tenen plaques, ni fonts, ni places a la ciutat ni tampoc una menció en els llibres d’història, marcades per la seva doble condició de dones i revolucionaries foren represaliades pels seus coetanis i silenciades per les futures generacions. Amb aquest itinerari us proposem trencar el silenci, aixecar el vel de la invisibilitat i retre homenatge a totes aquestes pioneres que, sens dubte, brillen amb llum propia.

Dies: dissabte 30 d’abril a les 11:30h
 diumenge 29 de maig a les 11.30h

Durada:  2H

PREU ESPECIAL ABRIL-MAIG: 10€
 
Punt de trobada: Jardinets de Gràcia davant Casa Fuster
GALERIA:

 
 

2 pensaments sobre “Ruta DONA I REVOLUCIÓ

  1. Retroenllaç: Dona i revolució : Euskal Etxea Barcelona

  2. Ruta molt recomanable!!
    Interessant, emocionant i dona que pensar. Ens va gradar molt a tots! Felicitats a l’Emma pels seus coneixements i simpatia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s