Ruta cultural PIONERES DE SARRIÀ, lletrades, religioses i feministes

Captura de pantalla 2015-12-18 a las 14.28.22

RUTA ESPECIAL GENER

Seguim amb les nostres Genealogies Feministes i en aquesta ocasió, centrant-nos en un barri: Sarrià. Un nou recorregut per la Barcelona silenciada que ens portarà a recuperar de la perifèria de la Història, dones clau per entendre les tranformacions polítiques i socials que viurà la ciutat del s.XIX-XX.

Amb aquest nou itinerari ens acostarem a la història contemporània de Sarrià en clau de gènere. Parlarem dels espais, els treballs i, en definitiva, de la vida de les seves habitants, al mateix temps que destacarem la implicació política, els projectes o els llaços que s’establiren entre algunes de les seves protagonistes. Dones privilegiades que s’autodenominaren per primera vegada “feministes” i que, des de la seva vessant més conservadora i moderada, en clara oposició al feminisme laic i igualitari d’àmbit obrer,  tingueren també un paper destacat en els canvis de la societat barcelonina del tombant dels segles XIX i XX, introduiren a la ciutat les corrents sufragistes angleses i reivindicaren la dignificació de la condició femenina a través de l’educació així com la consecució de drets socials i polítics.

Noms amb majúscules d’artistes, intel·lectuals, escriptores o periodistes com CARME    KARR,    DOLORS    MONSERDÀ,  FRANCESCA BONNEMAISON o MERCÈ RODOREDA, que feren de la zona bénestant de la ciutat un espai també femení de reivindicació i transformació social.

Dates del mes de gener:RESERVA ARA

  • Dissabte 16 a les 11:30h
  • Dissabte 23 a les 11.30h
  • Diumenge 31 a les 11.30h

Recorregut: Nucli antic de Sarrià
Durada:
2h

Preu especial ruta del mes: 10€

Punt de trobada: Plç de Sarrià (davant de l’església de Sant Vincenç).