Ruta + Documental EN GUERRA: FRONT I RERAGUARDA

ANDRONAcultura us proposem una nova activitat combinada: Un RECORREGUT HISTÒRIC que posarà en valor la vida de reraguarda durant la Guerra Civil al barri de Gràcia i seguidament la PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “TRANSMISSIONS, de l’historiador Jordi Algué Sala, que ens acosta el particular testimoni del seu avi, protagonista en la darrera gran ofensiva republicana: LA BATALLA DE L’EBRE

CapRuta LA GUERRA A LA RERAGUARDALa ruta LA GUERRA A LA RERAGUARDA s’inicia als Jardinets de Gràcia, davant de l’edifici que albergà la Junta de Defensa Passiva de Catalunya. La primera aturada serà a la cantonada del carrer Perill amb carrer Venus, escenari dels bombardejos al barri, i seguidament partirem cap a la Plaça del Raspall on tractarem la construcció de refugis. La següent aturada serà a Travessera de Gràcia, on aprofundirem en temes com la indústria armamentística al barri i l’avituallament de la població en temps de guerra. Finalment, acabarem a la Plaça del Diamant on plantejarem l’estat actual de la qüestió en matèria de difusió de la memòria històrica de la guerra civil.

L’itinerari acabarà amb la projecció del documental TRANSMISSIONS a la seu d’ANDRONA, la galeria UNTITLED BCN (C/Topazi, 14) .

El documental “TRANSMISSIONS” recupera el testimoni d’un dels darrers supervivents de la Guerra Civil. En Lluís Sala té 98 anys i va fer la Guerra Civil a la 27a Divisió, enquadrat en una secció de transmissions i participant a les principals batalles. A partir dels anys 70 es comença a interessar per la guerra i n’acaba fent un dels principals leitmotivs. “Transmissions” també és una reflexió sobre els processos de memòria històrica realitzats al nostre país i un homenatge als pioners de la seva recuperació a partir dels anys setanta i vuitanta.

Documental TRANSMISSIONS DE JORDI ALGUÉ SALA

Una magnífica oportunitat per honrar qui va combatre la injustícia de la guerra, i rebutjar un cop més l’oblit que s’ha imposat sobre la memòria d’una generació que alguns voldrien obviar com si mai hagués existit.

Dates i horaris: Consultar calendariRESERVA ARA
Punt de trobada: A la font dels Jardinets de Gràcia
Durada: Ruta (1h) + documental (55min)
Preu: 13€ (RUTA + DOCUMENTAL)

Un pensament sobre “Ruta + Documental EN GUERRA: FRONT I RERAGUARDA

  1. Retroenllaç: ANDRONAcultura. Rutes culturals alternatives per Barcelona | El blog de Narratologia aula 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s