Santa Eulàlia, matrona de Barcelona

Al segle IV, als voltants de les muralles romanes de Barcino, els més desvalguts de la colònia rebien agraïts el menjar que els duia una nena anomenada Eulàlia. Actualment, el seu nom és el referent d’una crònica tan antiga com la de la pròpia ciutat: la història que la convertí en la seva matrona indiscutible, Santa Eulàlia.

Tanmateix, el curs dels temps l’ha rellevat del setial que ocupava i avui en dia, ha de compartir-lo amb la Verge de la Mercè. Diuen que la seva pena adopta forma de pluja cada mes de setembre quan la ciutat festeja la memòria d’una altra.

Tot i així, amb el fred de febrer els insubornables celebrem encara la festivitat que honra la figura d’una nena que donà nom a la Catedral de Barcelona i barris i carrers de la ciutat i dels voltants, rememorant una història que és encara un misteri per a la majoria dels ciutadans.

Per aquest motiu, ANDRONAcultura us proposa l’experiència de reviure els fets, anècdotes i escenaris on fou adorada i martiritzada la matrona més popular de Barcelona.

Dissabte, 12 de febrer a les 17 h

Preu: 13€ i per les Laies i Eulàlies un 10% de descompte!!

Reserva ara aquí

[contacta’ns]

[torna al calendari]